Categorieën

Wijnen / Witte Wijn / DOC Verdicchio classico 'Castelli di Jesi' Velenosi 2016

De druiven van de Verdicchio komen van de oudste wijngaarden uit de originele omgeving van Castelli di Jesi met een hoogte van 100 meter boven zeespiegel. De iets overrijpe bessen worden ’s ochtends vroeg of laat in de middag met de hand geplukt en in kleine kratten in koelcellen gebracht voordat ze naar de wijnmakerij overgebracht worden.
Na een zachte verbrijzeling van de druiven worden ze geperst en wordt de most opgevangen in koelcontainers. De most wordt gedecanteerd voordat het wordt overgebracht naar roestvrij stalen vaten voor de fermentatie optreedt. De twee combinaties van overrijpe druiven en geselecteerde gisten bieden de wijn een bijzondere rondheid. De verkregen wijn blijft opgeslagen in stalen containers tot het steriel bottelen.
Deze wijn is strogeel van kleur met heldere groene reflexen. Zijn bouquet is verfijnd, maar heeft een aanhoudende aangename fruitige geur met lichte noten van groene appel, honing en kruiden. Een aangename wijn en evenwichtig in de mond met een aanhoudende volle en iets lichte bittere afdronk. 

| Meer

Informatie:
Naam
: DOC Verdicchio classico 'Castelli di Jesi'
Regio
: Marche
Druifsoort
: Verdicchio
Producent
: Velenosi
Jaar
: 2016
Kleur
: wit
Soort
: Witte wijn
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 12%
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 12,90 € 10,30
Aantal: Bestellen
Nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.