Categorieën

Delicatessen / Aperitieven & Antipasti / Bottarga di Muggine da Braxas

€ 21,50
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Dit is een ware Sardijnse specialiteit. Aan het begin van de herfst worden de harders (cefalo of mugil cephalus) gevangen en wordt de kuit uit de vrouwtjes gehaald. deze wordt vervolgens licht gezouten en tussen houten planken geperst, waarna het aan de lucht wordt gedroogd. Hierdoor ontstaat een verfijnd aroma wat wel wat van kaviaar weg heeft. Een beetje Bottarga geraspt over een pasta maakt er direct wat bijzonders van. Echt iets voor fijnprovers. Ook rauw, in dunne plakjes gesneden met een beetje citroensap en een stevige Sardijnse olijfolie is deze bottarga erg lekker! Niet voor niks wordt dit ook wel de zeetruffel genoemd.

Er bestaat overigens een nóg bijzonderder visproduct, welke wij hopen binnenkort aan het assortiment toe te voegen: Mosciame (of musciame di tonno. Dit is luchtgedroogde tonijn. Dit komt in het hele middelandse zeegebied voor, maar vooral de Sardijnse en Ligurische is erg verfijnd. Vroeger werd dit heerlijke product van dolfijn gemaakt, maar dat is tegenwoordig natuurlijk verboden.

| Meer


Opties:

€ 21,50
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.