Categorieën

Wijnen / Rode Wijn / DOCG Barolo 2009 Giuliano Corino

Giuliano Corino staat sinds 2005 aan het hoofd van dit gerenomeerde domein uit Annunziata, een buurtschap gelegen nabij het stadje La Morra in de Barolo. De historie van het domein gaat terug tot 1952, het jaar waarin de familie zich in Annunziata vestigde. Vanaf de jaren zestig is het domein langzaam uitgebreid met 15 hectare wijngaarden, een deel in bezit van de familie en een ander deel gehuurd.
Aanvankelijk werden de druiven en de wijn in bulk doorverkocht aan grotere producenten, maar vanaf het midden van de jaren tachtig begonnen Giovanni’s zonen Renato en Giuliano met de productie en labelling van de wijn onder de naam van het domein. Onder de inlvoed van hun vriend Elio Altare – wiens kelder letterlijk om de hoek is gevestigd – begonnen Renato en Giuliano met een strenger regime in de wijngaarden, gericht op het verlagen van het rendement en daarmee het verhogen van de concentratie en kwaliteit van de druiven. In 2005 hebben beide broers besloten het domein te splitsen. Giuliano en zijn vrouw Stefania zijn thans verantwoordelijk voor het oorspronkelijke gedeelte met gerenomeerde 
crus als Giachini en Arborina.

De Barolo van Giuliano Corino heeft een granaatrode kleur. Rijpe neus van pruimen, zachte specerijen en gedroogde rozen. Volle en warme smaak met levendige afdronk.

| Meer

Informatie:
Naam
: DOCG Barolo
Regio
: Piemonte
Druifsoort
: Nebbiolo
Producent
: Giuliano Corino
Jaar
: 2009
Kleur
: Rood
Soort
: Rode wijn
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 14%
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 32,65
Aantal: Bestellen
Nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.