Categorieën

Delicatessen / Vleeswaren / Guanciale stagionato

Beste kwaliteit Guanciale stagionato online

Guanciale is het Italiaanse woord voor kinnebakspek.  Het komt dan ook van Guancia, hetgeen wang betekent. In Lazio en UmbrIë, waar deze guanciale vandaan komt wordt het spek doorgaans niet gerookt. In bijvoorbeeld Friuli wordt de guanciale wel gerookt.
Deze Umbrische guanciale wordt ingewreven met gekneusde zwarte peper, zeezout en een beetje knoflook, peperoncino en kruiden. Vervolgens wordt het kinnebakspek 2 maanden aan de lucht gedroogd.

Herkomst guanciale stagionato

Dit varkens wangspek komt uit de regio Umbria, waar het al eeuwen gemaakt wordt. Slagerij Ciliani, midden in het voor vleeswaar beroemde Norcia maakt deze guanciale al generaties. 

Hoe gebruik je guanciale?

Guanciale wordt doorgaans gebakken, en eigenlijk nauwelijks rauw gebruikt. Een echte Pasta alla Carbonara kan niet zonder. Een wereld van verschil met pancetta of bacon. Ook in de pasta alla matriciana of de gricia is guanciale onmisbaar.

Online je Guanciale kopen

in onze webshop kan je deze heerlijke guanciale online kopen. We sturen hem nog dezelfde dag op. Als je in de omgeving van Amsterdam , Den Haag of Rotterdam woont kan je m ook ophalen in onze Osteria in Leiden, of onze winkel in winkelcentrum Leidschenhage. Daar hebben we ook een Jumbo guanciale te koop.

Recept met Guanciale: Spaghetti alla Carbonara

Dit is zo'n eenvoudig recept. Maar een verbluffend smaakvol recept. De smaak combinatie van het eigeel met de guanciale is iets heel speciaals.
Dit is de klassieke bereiding, zonder room, zonder ui... nee. dat is allemaal niet nodig. Van belang is fantastische guanciale (en mocht je die nou echt niet hebben - je kan op deze pagina makkelijk guanciale kopen dus wat let je - gebruik dan een goede pancetta. Het resultaat is niet hetzelfde natuurlijk als je pancetta gebruikt in plaats van guanciale, maar vooruit) en natuurlijk de beste verse eieren.

Ingredienten voor 2 personen

  • Kleine handvol aan stukjes gesneden guanciale stagionato
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • 1 eigeel (2 bij hoofdgerecht)
  • Geraspte Parmiggiano Reggiano
  • 160 gram Spaghetti (200 gram bij hoofdgerecht)
  • Handvol grof zeezout

 

Bereiding (<10 minuten)

Breng 2 liter water met ruim voldoende zout aan de kook. de Engelsen zouden dit een "rolling boil" noemen.
Snij ondertussen de guanciale in kleine blokjes of reepjes.
Als het water kookt gooi je de spaghetti erin. even doorroeren, en houd het deksel van de pan!
In een koekepan met dikke bodem bak je de guanciale met een beetje olie. Niet helemaal uitbakken, maar een beetje knapperig, met nog steeds voldoende vet.

Ondertussen splits je het ei en bewaar je natuurlijk het eiwit voor iets anders. Het eigeel doe je in een kommetje en roer je met een vork goed los met wat versgemalen zwarte peper.

Als de pasta al dente is giet je deze snel af in een vergiet (ja, dat is bij deze pasta wel beter want de kook moet ervanaf zijn) en doof je de vuren. Vervolgens roer je de pasta door de pan met de uitgebakken guanciale. Als laatste giet je hier het geroerde eigeel doorheen. Serveren met een beetje Parmiggiana of Pecorino Romano (naar smaak)
 


| Meer

Prijsinformatie:
Prijs per ca. 500gr:
€ 8,95
Aantal: Bestellen
Nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.