Categorieën

Topkwaliteit Siciliaanse wijnen van Tenuta di Castellaro, exclusief bij Victor Russo

In Lipari, op de prachtige Eolische eilanden, bevindt zich een duidelijke 350 meter boven de zeespiegel, ondersteund door een reeks oude porseleinen kleiputten die onderdak bieden aan een oenologisch en landschapsproject van de hoogste orde.

Wijngoed Tenuta di Castellaro werd geboren uit het heroïsche herstel van het vulkanische land en de zorgvuldige selectie van de oudste inheemse wijngaarden op de Eolische archipel. Onze wijngaarden, volledig gekweekt volgens de Etna alberello-methode en strikt biologisch, produceren een verscheidenheid aan natuurlijke melanges met een enorm sensorisch en kwalitatief potentieel.

Ons gebouw omvat zowel binnen- als buitenruimten: plaatsen voor het delen van waarden waar mensen hun werk met respect en technologie uitvoeren, wordt gebruikt om de uitmuntendheid van een traditie die teruggaat tot 1000 jaar, te verbeteren.

Biologische wijnen, geproduceerd met het grootste respect voor natuur en traditie

De biologische wijnen van Tenuta di Castellaro komen voort uit de massale en klonale selectie van de gezondste en oudste inheemse wijnstokken op de Eolische eilanden (met name Corinto Nero en Malvasia delle Lipari), waaraan we hulde brengen in de melanges die we produceren.

Het vinificatieproces vindt plaats door de zwaartekracht zonder het gebruik van pompen in de verschillende stellingsfasen, met uitzondering van alle vormen van gemechaniseerde interventie, en de gisting vindt plaats met inheemse gisten om de kwaliteiten van het fruit dat intact uit de wijngaard komt te respecteren en te verbeteren. gezond en rijk aan alle kwaliteitscomponenten die typerend zijn voor een goed uitgevoerd wijnbouwproces in de Etna alberello.

Onze biologische wijnen, ontwikkeld met passie op een natuurlijke en originele manier, belichamen ons respect voor het land en de lokale wijnbouwtraditie.

We presenteren u echte cru die de fascinerende complexiteit en voorouderlijke kracht belichamen van de vulkanische landen waaruit ze zijn geproduceerd en waarnaar ze zijn vernoemd, wat de magische en onontwarbare link tussen terroir en smaak bevestigt.
Onconventionele glazen wijn die spreken over de zon, stenen, de wind, het land en de zee ...

Alle wijnen van Tenuta di Castellaro

Bianco Pomice
shopping_basket
search

Bianco Pomice

€ 25,95 p/stuk
Bianco Porticello
shopping_basket
search

Bianco Porticello

€ 15,90 p/stuk
Corinto Nero
shopping_basket
search

Corinto Nero

€ 35,90 p/stuk
Malvasia delle Lipari
shopping_basket
search

Malvasia delle Lipari

€ 29,00 p/stuk
Nero Ossidiana
shopping_basket
search

Nero Ossidiana

€ 26,95 p/stuk
Rosso Etna Ottava Isola
shopping_basket
search

Rosso Etna Ottava Isola

€ 17,90 p/stuk
Nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.