Categorieën

Wijnen / Brunello di Montalcino Riserva Lupi e Sirene 2013

The 2014 Rosso di Montalcino Amore & Magia saw fruit harvested in a soggy and very difficult vintage. But this wine makes all the hard work that surely occurred during this growing season seem effortless. This wine is executed according to criteria that move it far beyond your standard Rosso. It sees 25 days of skin maceration in oak and is aged in large oak casks for 30 months. That's why it is released so much later. Bright cherry and red currant aromas are followed by sharp acidity, which makes the wine well suited to cheesy or butter-rich dishes. I'd give this Rosso a longer aging window than many of its peers.

Liefde en respect voor de natuur en zijn wijngaarden kenmerken eigenaar Francesco Illy. Als lid van de beroemde Illy familie, die bekend staat om haar hoge kwaliteit koffie en espresso, is het voor Francesco dan ook niet meer dan vanzelfsprekend om te streven naar excellentie. Dit proef je terug in de mooie biodynamische wijnen die hij produceert op zijn 54 hectare grote landgoed in Toscane.

Dat deze aanpak niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de hoge scores die worden behaald. 

De unieke wijnen van Podere Le Ripi is bereikt door tegen de verwachting van experts in, bijzonder succesvol is gebleken. Door de wijnstokken veel dichter bij elkaar te planten dan gebruikelijk, worden de wortels gedwongen om diep de grond in te gaan en daarmee de verschillende mineralen uit de diverse geologische lagen te absorberen. Tezamen met de grote waarde die Podere Le Ripi hecht aan een natuurlijke bodem met bloemen en andere organismen zonder toevoeging van chemicaliën, ontstaat een bijzonder terroir met herkenbare aroma's en structuur. De wijnen van Podere Le Ripi rusten 36 maanden of langer op eikenhouten vaten. Daarna krijgen ze een rijping van 1 tot 3 jaar op fles in de kelder voordat ze verkocht worden. De wijnen vallen op door bijzondere finesse, fruit, harmonie en voldoende kracht. De 2012 heeft maar liefst 54 maanden mogen rijpen.

Francesco Illy maakt de wijnen samen met Sebastian Nasello, oenoloog die sinds 2012 bij Podere Le Ripi werkzaam is. In februari 2016 won Sebastian Nasello de Giulio Gambelli 2016 prijs.

De Podere le Ripi Brunello di Montalcino Cielo d'Ulisse is zoals met al hun wijnen zeer onderscheidend. Deze fraaie brunello heeft mooie aromatische tonen van rode kers, framboos, zoethout, cola en gegrild kruiden. Elk van die kenmerken wordt plotseling helder en levend gemaakt, als met een toverstaf. Onlangs is een nieuw wijngaardperceel aangekocht aan de oostelijke kant van de Brunello-appellatie en het fruit voor deze wijn komt van deze nieuwe, biologisch-dynamische wijngaard. De wijn heeft 36 maanden mogen rijpen op eiken en daarna nog 12 maanden op de fles.


| Meer

Informatie:
Naam
: Brunello di Montalcino Riserva Lupi e Sirene 2013
Regio
: Toscane
Druifsoort
: Sangiovese
Producent
: Podere le Ripi
Jaar
: 2013
Kleur
: Rood
Soort
: Brunello di Montalcino
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 13,5
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 67,00
Aantal: Bestellen
Relevante producten
Nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.