Deze Barbera d’Asti Superiore is gemaakt van 100% Barbera druiven van de oudste wijnstokken, aangeplant op de hoger gelegen delen van de wijngaard; top kwaliteit fruit dus. Gelet op het feit dat veel Superiore-wijnen tegenwoordig langdurig op vat worden gerijpt, is de Vigne del Salice met een verblijf van 7 tot 8 maanden in hout van uiteenlopend formaat en leeftijd een uitzondering op deze regel. Na een aanvullende lagering op fles gedurende 6 maanden is de wijn gereed voor consumptie; robijnrood in het glas, met aroma’s van rijpe kersen, bramen en rood fruit tegen een achtergrond van aardse nuances. In de mond vertoont de wijn een perfect gebalanceerde compositie tussen karakteristiek hoog natuurlijk zuur, energiek, helder fruit, en ordenende tannines. Deze wijn is het toonbeeld van Barbera, in een stijl waarbij de integriteit van de druif volledig intact is gelaten door gedecideerd gebruik van hout. Let wel, deze wijn is serieus genoeg om een vijftal jaren in de kelder rijkelijk te belonen met betoverende complexiteit. Een absolute aanrader.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, swf, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.
Gegevens worden naar de server verzonden